Morčacie medailóny
- Celkový čas 1 h
- 30 min
Príprava - 30 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
4 os.
600 g morčacie prsia
1 vet. tymián
180 g mrkva
300 g zemiaky
200 g cuketa
100 g listy mladého špenátu
50 g pekanové orechy
50 g slanina
50 g brusnice, sušené
300 g Grécky jogurt
0.5 citrón
150 ml olivový olej
Príslušenstvo
Plech na pečenie Plech na pečenie XL Plech na pečenie
Príprava
Krok 1 /5
V miske zmiešame citrónovú šťavu, olivový olej a lístky tymiánu a dochutíme soľou a korením. Pridáme morčacie prsia nakrájané na medailóniky a rovnomerne ich obalíme marinádou. Zmes odložíme bokom.
Krok 2 /5
Zeleninu umyjeme a ošúpeme. Cuketu nakrájame na 1 cm hrubé plátky, mrkvu pozdĺžne prekrojíme a zemiaky nakrájame na plátky. Dochutíme soľou a korením, pokvapkáme olivovým olejom. Zeleninu pečieme v priloženej rúre / na plechu na pečenie 20 minút pri teplote 180 °C.
Krok 3 /5
Na omáčku opečieme slaninu na panvici 7–8 minút a prebytočný tuk necháme odkvapkať. Zmiešame grécky jogurt, na kocky nakrájanú slaninu, nasekané pekanové orechy a sušené brusnice a zmes odložíme bokom.
Krok 4 /5
Zapneme gril. Vyberieme program Hydina/Kura a stlačíme OK. Keď je gril horúci, poukladáme naň morčacie medailóny a pečieme, kým nedosiahneme požadovaný stupeň prepečenia.
Krok 5 /5
Morčacie medailóniky podávame na tanieri so zeleninou a omáčkou a ozdobíme lístkami baby špenátu.