Makaróny carbonara so syrom
- Celkový čas 30 min
- 10 min
Príprava - 20 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (1)
Suroviny
4 os.
250 g Údená slanina
250 g Makaróny
3 Vajcia
350 g Smotana s 30 % obsahom tuku
100 g Strúhaný syr
50 g Parmezán
70 g Čedar
30 g Strúhaný syr
Soľ, korenie
Príprava
Krok 1 /6
Údenú slaninu vložíme na panvicu bez tuku a na strednom ohni ju 2 až 3 minúty opekáme. Scedíme.
Krok 2 /6
Uvaríme makaróny vo veľkom množstve osolenej vody podľa času uvedeného na obale pre cestoviny al dente. Na konci varenia scedíme cestoviny, rýchlo ich prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.
Krok 3 /6
V šalátovej mise rozšľaháme vajcia a pridáme smotanu. Dochutíme soľou a korením. Pridáme cestoviny, slaninu, strúhaný syr, parmezán a čedar.
Krok 4 /6
Všetko nalejeme do pekáča s rozmermi 24 cm x 20 cm. Posypeme strúhaným syrom. Zapekaciu misu položíme na mriežku na pečenie.
Krok 5 /6
Zapneme prístroj. Spustíme program BAKE na 200 °C a nastavíme čas pečenia na 20 min. Stlačíme tlačidlo START.
Krok 6 /6
Podávame zahorúca. Podávame so šalátom.