Karamelizované rebierka
- Celkový čas 1 h 20 min
- 15 min
Príprava - 1 h 5 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
4 os.
1.5 kg Bravčové rebierka
3 pl Zmes grilovacieho korenia
10 cl Barbecue omáčka
Príslušenstvo
Odkvapkávacia tácka
Príprava
Krok 1 /3
Odstránime tenkú bielu kožu z miest pozdĺž kostí a potom rebierka úplne pokryjeme zmesou korenia. Dáme do chladničky, ideálne cez noc.
Krok 2 /3
Vložíme grilovaciu dosku do spotrebiča. Poukladáme rebierka na gril tak, aby sa kosti dotýkali grilu a mäso bolo hore. Prikryjeme listom fólie, ktorý riadne upevníme okolo mäsa, aby sa počas varenia neposúvalo. Nastavíme režim FRITOVANIE HORÚCIM VZDUCHOM pri 180 °C na 60 minút. Po vypršaní času reštartujeme ten istý režim na 180 °C na ďalších 60 minút. Ak máme fritézu Easy Fry Oven & Grill 9v1, poukladáme rebierka na gril tak, aby sa kosti dotýkali grilu a mäso bolo hore. Prikryjeme listom fólie, ktorý riadne upevníme okolo mäsa, aby sa počas varenia neposúvalo. Grilovaciu dosku dáme na stredný rošt s odkvapkávacou miskou naspodku. Zatvoríme dvierka a nastavíme režim MÄSO na 60 minút. Po vypršaní času reštartujeme ten istý program na ďalších 60 minút.
Krok 3 /3
Skontrolujeme, či sa kosti ľahko oddeľujú od mäsa, potom odstránime hliníkovú fóliu a natrieme barbecue omáčku. Reštartujeme režim FRITOVANIE HORÚCIM VZDUCHOM na 5 minút. Ak máme fritézu Easy Fry Oven & Grill 9v1, skontrolujeme, či sa kosti ľahko oddeľujú od mäsa, potom odstránime hliníkovú fóliu a natrieme barbecue omáčku. Reštartujeme režim MÄSO na 5 minút.