Kapustová polievka
- Celkový čas 25 min
- 5 min
Príprava - 20 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (7)
Suroviny
5 os.
1 ks Cibuľa
200 g Údenina
500 g Kyslá kapusta
2 ks Bobkový list
5 guľôčka Nové korenie
Soľ
1 lyžica Čierne korenie
Olej
2 l Vývar
4 lyžice Hladká múka
1 lyžica Rasca
2 lyžice Kyslá smotana
2 lyžice Sladká paprika
Cukor
Príprava
Krok 1 /6
Pripravte si ingrediencie.
Krok 2 /6
Cibuľu nakrájajte na kocky, klobásu na kolieska alebo kocky, kapustu sceďte (nálev si nechajte) a kapustu nakrájajte.
Krok 3 /6
Cibuľu smažte na oleji, kým nezíska zlatohnedú farbu. Pridajte klobásu a osmažte ju.
Krok 4 /6
Do hrnca pridajte 2 polievkové lyžice hladkej múky a osmažte. Vzniknutú zmes posypte sladkou paprikou, premiešajte a zalejte vodou alebo vývarom.
Krok 5 /6
Do hrnca pridajte nakrájanú kapustu, bobkový list, nové korenie, rascu a soľ. Zavrite pokrievku hrnca a nechajte variť.
Krok 6 /6
Tekutinu (asi 2 naberačky) z polievky odoberte na okraj misky a rozšľahajte ju s kyslou smotanou, 2 lyžicami hladkej múky (alebo viac, podľa chuti). Túto zmes potom nalejte do polievky. Varte, kým nezhustne. Polievku ochuťte cukrom a kapustovým nálevom podľa chuti.