Jablkový crumble s červenými bobuľami
- Celkový čas 55 min
- 15 min
Príprava - 40 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (1)
Suroviny
8 os.
500 g Jablká
600 g Červené bobuľové ovocie (jahody, maliny, čučoriedky)
60 g Hnedý cukor
2 pl Prírodný tekutý vanilkový extrakt
150 g Krupicový cukor
100 g Mleté mandle
240 g Zmäknuté maslo
300 g Múka na cesto
6 vet. Tymián
Príprava
Krok 1 /7
Ošúpeme jablká. Odstránime semená a jadrovník. Nakrájame jablká na malé kúsky. Jahody a čučoriedky opláchneme.
Krok 2 /7
V miske zmiešajme jahody, maliny a čučoriedky. Pridáme kúsky jabĺk, hnedý cukor a vanilkový extrakt.
Krok 3 /7
Pripravíme drobenku. Do misky dáme cukor, mleté mandle, maslo nakrájané na malé kúsky, múku a lístky tymiánu. Miešame končekmi prstov.
Krok 4 /7
Ovocie nalejeme do zapekacej misy s rozmermi 23 x 23 cm, potom naň rozložíme drobenku.
Krok 5 /7
Kastról položíme na mriežku na pečenie. Plech na pečenie umiestnime do najnižšej polohy v rúre.
Krok 6 /7
Zapneme prístroj. Spustíme program BAKE na 170 °C a nastavíme čas pečenia na 40 min. Stlačíme tlačidlo START.
Krok 7 /7
Necháme vychladnúť a podávame teplé alebo studené. Podávame s kopčekom zmrzliny.