Indické samosy
- Celkový čas 40 min
- 30 min
Príprava - 10 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (13)
Tichá teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry Silence Coal EY551HE0 Tmavošedá Teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill & Steam 3v1 FW201815 Čierna Teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill XXL 2v1 EY801815 Čierna EY9428E0 Easy Fry Dual XXL teplovzdušná fritéza Tefal 11 litrov Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
4 os.
1 sáčok Filo cesto
2 pl Neutrálny olej
2 Zemiaky
1 čl Kurkuma
1 čl Čili korenie
1 čl Soľ
Korenie
170 g Hrášok
1 čl Nasekaný koriander
Príprava
Krok 1 /6
V hrnci s vriacou vodou varíme zemiaky 20 – 25 minút domäkka. Scedíme zemiaky, zbavíme šupky a roztlačíme ich.
Krok 2 /6
Na panvici rozohrejeme olej. Pridáme roztlačené zemiaky, soľ, korenie, kurkumu a čili korenie a varíme 2 – 3 minúty. Pridáme hrach a zmiešame. Prestaneme ohrievať a pridáme koriander. Odložíme nabok.
Krok 3 /6
Rozkrojíme pláty filo cesta pozdĺžne napoly. Pláty potrieme olejom. Do jedného z rohov dáme trochu plnky a zložíme do trojuholníka.
Krok 4 /6
Umiestnime samosy do spotrebiča vybaveného doskou. Spustíme proces varenia.
Krok 5 /6
Po 10 minútach samosy obrátime. Skontrolujeme, či sú samosy uvarené, a v prípade potreby pridáme niekoľko minút. Proces varenia zopakujeme.
Krok 6 /6
Podávame samosy so sladkokyslou omáčkou a šalátom.