Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Indické samosy

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 40 min
  • Príprava
    30 min
  • Varenie
    10 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

4 os.

  • 1 sáčok Filo cesto

  • 2 pl Neutrálny olej

  • 2 Zemiaky

  • 1 čl Kurkuma

  • 1 čl Čili korenie

  • 1 čl Soľ

  • Korenie

  • 170 g Hrášok

  • 1 čl Nasekaný koriander

Príprava

Krok 1 /6

V hrnci s vriacou vodou varíme zemiaky 20 – 25 minút domäkka. Scedíme zemiaky, zbavíme šupky a roztlačíme ich.

  • 2 Zemiaky

Krok 2 /6

Na panvici rozohrejeme olej. Pridáme roztlačené zemiaky, soľ, korenie, kurkumu a čili korenie a varíme 2 – 3 minúty. Pridáme hrach a zmiešame. Prestaneme ohrievať a pridáme koriander. Odložíme nabok.

  • 2 Zemiaky
  • 1čl Kurkuma
  • 1čl Čili korenie
  • 1čl Soľ
  • 170g Hrášok
  • 1čl Nasekaný koriander

Krok 3 /6

Rozkrojíme pláty filo cesta pozdĺžne napoly. Pláty potrieme olejom. Do jedného z rohov dáme trochu plnky a zložíme do trojuholníka.

  • 1sáčok Filo cesto
  • 2pl Neutrálny olej

Krok 4 /6

Umiestnime samosy do spotrebiča vybaveného doskou. Spustíme proces varenia.

Krok 5 /6

Po 10 minútach samosy obrátime. Skontrolujeme, či sú samosy uvarené, a v prípade potreby pridáme niekoľko minút. Proces varenia zopakujeme.

Krok 6 /6

Podávame samosy so sladkokyslou omáčkou a šalátom.