Domáce chipsy
- Celkový čas 45 min
- 10 min
Príprava - 35 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (1)
Suroviny
2 os.
400 g Múčnaté zemiaky (bintje, agria, monalisa)
1 pl Paprika
1 pl Olej
Soľ
Príslušenstvo
Odkvapkávacia tácka Fritovací kôš
Príprava
Krok 1 /6
Ošúpeme zemiaky a nakrájame ich na lupienky (1 cm).
Krok 2 /6
V miske zmiešame zemiaky s paprikou, olejom a soľou.
Krok 3 /6
Umiestnime odkvapkávací plech do rúry na najnižšiu pozíciu.
Krok 4 /6
Chipsy vložíme do fritovacieho koša. Vložíme fritovací kôš do rúry do strednej polohy. Začneme piecť.
Krok 5 /6
Počas pečenia 2-krát zatrasieme fritovacím košom, aby sa hranolky rovnomerne upiekli.
Krok 6 /6
Konzumujeme ihneď.