Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Craquelin

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 3 h 30 min
  • Príprava
    1 h
  • Varenie
    30 min
  • Chladenie
    2 h

Suroviny

6 os.

  • 9.5 cl Voda

  • 1 štip. Soľ

  • 1 štip. Cukor

  • 37 g Maslo

  • 56 g Múka

  • 94 g Vajcia

  • 30 g Maslo

  • 37 g Hnedý cukor

  • 37 g Múka

  • 36 cl Mlieko

  • 34 g Cukor

  • 37 g Lieskovorieškový krém

  • 3 Žĺtky

  • 33 g Cukor

  • 45 g Kukuričný škrob

  • 37 g Maslo

Príslušenstvo

  • Šľahač
    Šľahač
  • Flex metla
    Flex metla

Príprava

Krok 1 /20

V mise prístroja zmiešajte maslo, hnedý cukor a múku. Stlačte "Štart".

  • 30g Maslo
  • 37g Hnedý cukor
  • 37g Múka
  • Šľahač

Krok 2 /20

Cesto rozvaľkajte na tenko medzi 2 listami papiera na pečenie na hrúbku 2 mm. Dajte na 15 minút do mrazničky.

Krok 3 /20

Vyberte z mrazničky a odstráňte horný list papiera. Okrúhlym vykrajovačom na pečivo vykrajujte kolieska s priemerom asi 3 cm. Dajte bokom do mrazničky a uistite sa, že sa neprekrývajú.

Krok 4 /20

Predhrejte rúru na 200 stupňov.

Krok 5 /20

Na prípravu odpaľovaného cesta dajte do hrnca vodu, soľ, cukor a na kocky nakrájané maslo. Nechajte podusiť, aby sa maslo rozpustilo.

  • 9.5cl Voda
  • 1štip. Soľ
  • 1štip. Cukor

Krok 6 /20

Odstavte z platne a pridajte múku. Vráťte na mierny oheň a rýchlo premiešajte stierkou. Cesto by sa malo oddeliť od okrajov hrnca a vytvoriť guľu.

  • 56g Múka

Krok 7 /20

Cesto vložte do misy prístroja. Stlačte "Štart" a potom hneťte cesto, aby sa znížila teplota, aby sa vajcia nezrazila až ich budete pridávať do cesta.

  • Šľahač

Krok 8 /20

V samostatnej miske zvážte vajcia a zľahka ich rozšľahajte.

  • 94g Vajcia

Krok 9 /20

Stlačte "Štart" a potom po troškách pridávajte rozšľahané vajcia a nechajte stroj bežať. Množstvo vajec upravte pravidelnou kontrolou konzistencie cesta: na konci šľahača by mal tvoriť tuhý vrchol.

  • Šľahač

Krok 10 /20

Cesto dajte do cukrárskeho vrecka s ryhovanou tryskou s priemerom 12 mm a na vymastenom pekáči tvarujte kolieska s priemerom asi 3 cm.

Krok 11 /20

Na každé koliesko položte koliesko mrazeného cesta. Pečte asi 30 minút pri 200 stupňoch, po 20 až 25 minútach otvorte dvierka, aby ste odstránili vlhkosť. Nechajte vychladnúť na mriežke.

Krok 12 /20

Na prípravu krému zvarte mlieko a cukor v hrnci za pravidelného miešania. Pridajte lieskovoorieškový krém.

  • 36cl Mlieko
  • 34g Cukor
  • 37g Lieskovorieškový krém

Krok 13 /20

Do misy prístroja dajte žĺtky, cukor a kukuričný škrob. Stlačte "Štart".

  • 3 Žĺtky
  • 33g Cukor
  • 45g Kukuričný škrob
  • Flex metla

Krok 14 /20

Stlačte tlačidlo "Štart" a potom do zmesi kúsok po kúsku nalejte zmes horúceho mlieka a cukru a nechajte stroj bežať.

  • Šľahač

Krok 15 /20

Všetko vložte do hlbokej panvice a za stáleho miešania metličkou priveďte zmes do varu a varte 3 minúty. Zmes by mala zhustnúť.

Krok 16 /20

Pridajte maslo a premiešajte. Zmes nalejte na pekáč, pevne prikryte potravinárskou fóliou tak, aby sa dotýkala krému a nechajte 2 hodiny v chladničke.

  • 37g Maslo

Krok 17 /20

Vychladnutú zmes dajte do misy prístroja. Stlačte "Štart".

  • Šľahač

Krok 18 /20

Urobte dieru v spodnej časti guličky. To vám umožní vložiť trysku.

Krok 19 /20

Preneste cukrársky krém do cukrárskeho vrecka s malou tenkou tryskou.

Krok 20 /20

Jemne plňte guličky, kým nesťažia.