Craquelin
- Celkový čas 3 h 30 min
- 1 h
Príprava - 30 min
Varenie - 2 h
Chladenie
Suroviny
6 os.
9.5 cl Voda
1 štip. Soľ
1 štip. Cukor
37 g Maslo
56 g Múka
94 g Vajcia
30 g Maslo
37 g Hnedý cukor
37 g Múka
36 cl Mlieko
34 g Cukor
37 g Lieskovorieškový krém
3 Žĺtky
33 g Cukor
45 g Kukuričný škrob
37 g Maslo
Príslušenstvo
Šľahač Flex metla
Príprava
Krok 1 /20
V mise prístroja zmiešajte maslo, hnedý cukor a múku. Stlačte "Štart".
Krok 2 /20
Cesto rozvaľkajte na tenko medzi 2 listami papiera na pečenie na hrúbku 2 mm. Dajte na 15 minút do mrazničky.
Krok 3 /20
Vyberte z mrazničky a odstráňte horný list papiera. Okrúhlym vykrajovačom na pečivo vykrajujte kolieska s priemerom asi 3 cm. Dajte bokom do mrazničky a uistite sa, že sa neprekrývajú.
Krok 4 /20
Predhrejte rúru na 200 stupňov.
Krok 5 /20
Na prípravu odpaľovaného cesta dajte do hrnca vodu, soľ, cukor a na kocky nakrájané maslo. Nechajte podusiť, aby sa maslo rozpustilo.
Krok 6 /20
Odstavte z platne a pridajte múku. Vráťte na mierny oheň a rýchlo premiešajte stierkou. Cesto by sa malo oddeliť od okrajov hrnca a vytvoriť guľu.
Krok 7 /20
Cesto vložte do misy prístroja. Stlačte "Štart" a potom hneťte cesto, aby sa znížila teplota, aby sa vajcia nezrazila až ich budete pridávať do cesta.
Krok 8 /20
V samostatnej miske zvážte vajcia a zľahka ich rozšľahajte.
Krok 9 /20
Stlačte "Štart" a potom po troškách pridávajte rozšľahané vajcia a nechajte stroj bežať. Množstvo vajec upravte pravidelnou kontrolou konzistencie cesta: na konci šľahača by mal tvoriť tuhý vrchol.
Krok 10 /20
Cesto dajte do cukrárskeho vrecka s ryhovanou tryskou s priemerom 12 mm a na vymastenom pekáči tvarujte kolieska s priemerom asi 3 cm.
Krok 11 /20
Na každé koliesko položte koliesko mrazeného cesta. Pečte asi 30 minút pri 200 stupňoch, po 20 až 25 minútach otvorte dvierka, aby ste odstránili vlhkosť. Nechajte vychladnúť na mriežke.
Krok 12 /20
Na prípravu krému zvarte mlieko a cukor v hrnci za pravidelného miešania. Pridajte lieskovoorieškový krém.
Krok 13 /20
Do misy prístroja dajte žĺtky, cukor a kukuričný škrob. Stlačte "Štart".
Krok 14 /20
Stlačte tlačidlo "Štart" a potom do zmesi kúsok po kúsku nalejte zmes horúceho mlieka a cukru a nechajte stroj bežať.
Krok 15 /20
Všetko vložte do hlbokej panvice a za stáleho miešania metličkou priveďte zmes do varu a varte 3 minúty. Zmes by mala zhustnúť.
Krok 16 /20
Pridajte maslo a premiešajte. Zmes nalejte na pekáč, pevne prikryte potravinárskou fóliou tak, aby sa dotýkala krému a nechajte 2 hodiny v chladničke.
Krok 17 /20
Vychladnutú zmes dajte do misy prístroja. Stlačte "Štart".
Krok 18 /20
Urobte dieru v spodnej časti guličky. To vám umožní vložiť trysku.
Krok 19 /20
Preneste cukrársky krém do cukrárskeho vrecka s malou tenkou tryskou.
Krok 20 /20
Jemne plňte guličky, kým nesťažia.