Chrumkavé zeleninové msemmen
- Celkový čas 1 h 13 min
- 45 min
Príprava - 8 min
Varenie - 20 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (15)
Tichá teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry Silence Coal EY551HE0 Tmavošedá EY145810 Easy Fry Compact 3 l teplovzdušná fritéza Tefal čierna EY9428E0 Easy Fry Dual XXL teplovzdušná fritéza Tefal 11 litrov Teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill 2v1 Precision EY505815 Čierna Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
2 os.
200 g Múka
0.25 čl Soľ
10 cl Voda
1 pl Olivový olej
100 g Paprika
100 g Cibuľa
50 g Huby
1 pl Olivový olej
0.5 čl Rasca
0.5 čl Paprika
Soľ a čierne korenie
Príprava
Krok 1 /6
Vo veľkej nádobe zmiešajte múku a soľ. Po troškách pridávajte teplú vodu a miešajte rukami, kým nevznikne hladké a vláčne cesto. Pridajte olivový olej a cesto hneťte asi 10 minút, kým nebude hladké a pružné.
Krok 2 /6
Cesto nechajte 15 až 20 minút odpočívať pod čistou utierkou.
Krok 3 /6
Kým cesto odpočíva, pripravte zeleninovú náplň tak, že na panvici zohrejete olivový olej. Cibuľu opečte do hneda. Pridajte papriku, huby, rascu, papriku, soľ a korenie. Varte, kým zelenina nezmäkne.
Krok 4 /6
Cesto rozdeľte na rovnako veľké guľky (približne 40 g na guľku). Vezmite jednu guľôčku a rozvaľkajte ju na vymastenej pracovnej ploche, kým nie je veľmi tenká, takmer priehľadná. Do stredu rozvaľkaného cesta dáme časť náplne, potom okraje preložíme smerom k stredu, aby sme plnku uzavreli a vytvorili obdĺžnik. Postup zopakujte aj s ostatnými guľôčkami.
Krok 5 /6
Vložte msemmen do spotrebiča s mierne naolejovaným plechom. Začnite piecť.
Krok 6 /6
Pečte, kým nie sú zlatisté a chrumkavé, v polovici pečenia ich otočte, aby boli rovnomerne prepečené.