Chlieb Casatiello so šunkou
- Celkový čas 14 h 20 min
- 30 min
Príprava - 50 min
Varenie - 13 h
Chladenie
Suroviny
4 os.
15 cl Voda izbovej teploty
1 čl Práškový cukor
1 sáčok Sušené pekárske droždie (4,6 g)
250 g Múka 00
5 g Jemná soľ (1 lyžička)
50 g Maslo
100 g Neapolská klobása
50 g Šunka nakrájaná na kocky
80 g Pecorino nakrájané na kocky
50 g Moliterno hľuzovkový syr
50 g Provolone
1 čl Čierne mleté korenie
4 Čerstvé vajcia
Príslušenstvo
Gril
Príprava
Krok 1 /11
Tento recept vyžaduje, aby ste jedlo cez noc nechali stáť.
Krok 2 /11
Do misky pridajte vodu, cukor a droždie, potom premiešajte a nechajte droždie rozpustiť.
Krok 3 /11
Do misy mixéra s nasadeným hákom na miesenie pridajte zmes múky, vody, cukru a droždia a miešajte 2 minúty pri stredných otáčkach. Pridajte soľ a mieste ešte ďalšie 2 minúty. Pridajte maslo a miešajte, kým sa cesto neodlepí od bokov. Cesto odložte do veľkej misy a zakryte fóliou. Nechajte ho cez noc vychladnúť v chladničke.
Krok 4 /11
Na druhý deň ráno cesto vyberte z chladničky a nechajte ho aspoň 1 hodinu pri izbovej teplote.
Krok 5 /11
Formu na savarín vymastite masťou. Odložte si 50 g cesta bokom.
Krok 6 /11
Na ľahko pomúčenej pracovnej ploche rozvaľkajte cesto valčekom na obdĺžnik s rozmermi 40 x 25 cm.
Krok 7 /11
Klobásu a syry nakrájajte nadrobno, rozotrite po celej ploche a okoreňte korením. Zrolujte ho pozdĺžne, ale nie príliš pevne, aby ste vytvorili klobásu. Takto pripravenú klobásu vložte do formy a oba konce spojte. Prikryte čistou vlhkou utierkou a nechajte odpočívať na teplom mieste približne 2 hodiny.
Krok 8 /11
Pomocou štetca zľahka navlhčite vrchnú časť klobásy. Potom na ňu položte čerstvé, čisté vajcia a mierne ich pritlačte.
Krok 9 /11
Zo zvyšného cesta, ktoré ste si odložili, vytvorte 1 cm široké pásy, ktoré prekrížite cez vajcia, aby držali na mieste.
Krok 10 /11
Plech vložte do rúry Easy Fry s grilovacím podnosom a spustite program AIR FRY s teplotou 160 °C na 35 minút.
Krok 11 /11
Nechajte vychladnúť, potom vyberte z formy a podávajte na tanieri.