Brazílske Empadinhas
- Celkový čas 1 h 20 min
- 30 min
Príprava - 50 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (9)
Teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill & Steam 3v1 FW201815 Čierna Teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill 2v1 Precision EY505815 Čierna Teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill XXL 2v1 EY801D15 Nerezová/Čierna Teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry Max EY245310 Tmavo zelená/Čierna Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
6 os.
2 diel Krehké cesto
300 g Kuracie prsia
1 l Voda
1 kocka Kocka kuracieho bujónu
2 cl Rastlinný olej
2 strúč. Nasekaný cesnak
1 Nakrájaná cibuľa
3 pl Nasekaná petržlenová vňať
1 pl Paradajkový pretlak
1 pl Múka
50 g Nátierkový syr
1 Zelené alebo čierne olivy
1 Vaječný žĺtok
1 čl Mlieko
Príprava
Krok 1 /6
Do hrnca dajte kuracie mäso, vodu a kocku bujónu. Priveďte do varu a varte na miernom ohni 15 minút. Kuracie mäso sceďte a nechajte vychladnúť. 12 cl vývaru si nechajte na zvyšok receptu.
Krok 2 /6
Kuracie mäso roztlačte vidličkou. V hrnci na miernom ohni 2 minúty opekajte olej, cesnak a cibuľu, miešajte stierkou. Pridajte kuracie mäso, petržlenovú vňať, paradajky a múku. Za stáleho miešania varte 2 minúty. Pridajte vývar a varte ešte 1 min. Odložte na plech a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.
Krok 3 /6
Kuracie mäso a syr zmiešajte v miske. Kváskové cesto vyvaľkajte s trochou múky a vykrajujte dostatočne veľké pláty na pokrytie jednotlivých foriem podľa vlastného výberu. Nechajte cesto presahovať cez okraje. Formy naplňte do troch štvrtín zmesou, potom vykrojte ďalší menší kotúč, prikryte a uzavrite zovretím okrajov.
Krok 4 /6
V malej miske zmiešajte žĺtok s mliekom a potrite ním vrch mini koláčikov.
Krok 5 /6
Formy vložte do rúry s plechom. Začnite piecť.
Krok 6 /6
Koláče vyklopte na mriežku a pred podávaním nechajte vychladnúť.