Bolonské špagety
- Celkový čas 4 h
- 1 h
Príprava - 2 h 30 min
Varenie - 30 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (2)
Suroviny
8 os.
430 g Múka
200 g Vajcia
60 g Kuracie prsia
500 g Flat iron steak
140 g Bravčová bábika
2000 g Paradajky
40 g Olivový olej
2 diel Cibuľa
4 diel Stopkový zeler
2 diel Mrkva
20 g Cukor
300 g Červené víno
600 g Mlieko
2 diel Bobkový list
10 g Tymian
4 g Soľ
4 g Korenie
Príslušenstvo
Šľahač Odšťavovač Nástavec na cestoviny Mlynček na mäso
Príprava
Krok 1 /10
Pripojte k stroju mixér. Múku s vajcami vložte do misy mixéra. Stlačte Štart. Hotový výsledok by mal pripomínať posýpku. Cesto musí byť suché, aby sa pri výstupe z trysky nelepilo.
Krok 2 /10
Zmes nechajte asi 30 minút odpočinúť v chladničke.
Krok 3 /10
Prsia nakrájajte na malé kúsky a dajte bokom.
Krok 4 /10
Mäso nakrájajte na prúžky tak, aby odpovedalo plniacej trubici mlynčeka. Odstráňte šľachy a väzivové časti. Umiestnite mlynček na mäso so strednou čepeľou na stroj. Stlačte Štart. Po namletí mäso dajte bokom do chladničky.
Krok 5 /10
Nasaďte odšťavovač na stroj a paradajky ním rozsekajte na malé kúsky.
Krok 6 /10
Na panvici rozohrejte olej a orestujte na kocky nakrájané prsia, zeleninu a mleté mäso. Posypte štipkou cukru.
Krok 7 /10
Keď zmes zhnedne, prilejte víno a mlieko. Pridajte bobkový list a tymian. Okoreňte a 2 hodiny duste na veľmi miernom ohni, odkryté. Ak chcete, môžete pridať trochu paradajkového pretlaku na zahustenie omáčky.
Krok 8 /10
Priveďte do varu veľký hrniec s osolenou vodou.
Krok 9 /10
Pripravte cestoviny inštaláciou trysky a zodpovedajúceho nástavca na cestoviny. Uistite sa, že do plniacej trubice nevkladáte príliš veľa cesta, pretože by ju upchalo. Pevne stlačte piest.
Krok 10 /10
Cestoviny varte asi 15 minút a podávajte s bolonskou omáčkou. Ozdobte čerstvými bylinkami a hoblinkami parmezánu. Priebežne kontrolujte, pretože doba varenia sa môže líšiť medzi 10 a 20 minútami v závislosti od použitej múky.