Japonské krevetové lievance
- Celkový čas 37 min
- 25 min
Príprava - 12 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (3)
Suroviny
6 os.
1 Vajce
10 cl Voda
70 g Hladká múka
35 g Kukuričná múka
1.5 čl Prášok do pečiva
1 pl Olivový olej
Soľ, korenie
24 Veľké surové krevety
120 g Panko strúhanka
150 g Majonéza
18 g Sriracha omáčka
1 čl Mletý cesnak
Príprava
Krok 1 /6
V nádobe žĺtok zmiešame s vodou. Pridáme múku, kukuričnú múku a prášok na pečenie a dôkladne vyšľaháme. Odložíme do chladničky.
Krok 2 /6
Olúpeme krevety, pričom ich nezbavujeme chvostov.
Krok 3 /6
Nasypeme strúhanku, soľ a korenie do plytkej misy. Krevety namočíme do cesta na tempuru, potom do strúhanky a vložíme ich do zariadenia vybaveného plechom. Začneme piecť.
Krok 4 /6
V polovici pečenia krevety otočíme, kým nie sú rovnomerne sfarbené.
Krok 5 /6
Medzitým si pripravíme omáčku. V miske zmiešame majonézu, omáčku sriracha a cesnak.
Krok 6 /6
Keď sú krevety upečené, ihneď ich podávame.