*Cod with curry and turmeric
- Celkový čas 1 h
- 15 min
Príprava - 15 min
Varenie - 30 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
90 cl Kokosová smotana
4.5 čl Jemné práškové kari
2 čl Mletá kurkuma
2 Šalotky
15 g Zázvor
1.5 ks Citrónová tráva
Soľ, korenie
6 g Steaky z tresky
3 pl Koriander
Príprava
Krok 1 /5
V nádobe zmiešame kokosový krém, korenie, šalotku, zázvor a citrónovú trávu. Dochutíme soľou a korením. Rybu vložíme do marinády a necháme ju 30 minút marinovať v chladničke.
Krok 2 /5
Marinované rybie steaky vyberieme a vložíme ich do zariadenia vybaveného plechom. Začneme piecť.
Krok 3 /5
Medzitým marinádu dáme do hrnca a nezabudneme odstrániť šalotku, zázvor a citrónovú trávu. Privedieme do varu a marinádu 5 minút redukujeme, aby vznikla hladká omáčka. V prípade potreby množstvo korenia upravíme.
Krok 4 /5
Keď je ryba uvarená, naaranžujeme ju na taniere. Rybu položíme na taniere a zalejeme ju omáčkou. Dochutíme nasekaným koriandrom.
Krok 5 /5
Podávame s hnedou ryžou a ihneď konzumujeme.