Mrkvová torta
- Celkový čas 1 h 5 min
- 25 min
Príprava - 40 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
8 os.
3 Vajcia
130 g Hnedý cukor
130 g Olej
3 pl Smotana na varenie
1 čl Mletá škorica
1 čl Zmes na perníky
1 čl Mletý zázvor
1 pl Jemná soľ
150 g Biela múka
40 g Kukuričná múka
1.5 pl Prášok do pečiva
240 g Strúhaná mrkva
60 g Nasekané vlašské orechy
1 Pomaranč (kôra)
150 g Smotanový syr typu Philadelphia®
40 g Práškový cukor
1 pl Tekutý vanilkový extrakt
3 pl Jadrá vlašských orechov
Príprava
Krok 1 /5
V miske vyšľaháme vajcia s cukrom do peny. Pridáme olej, potom smotanu, korenie a soľ. Pridáme múku, kukuričnú múku a prášok do pečiva. Keď je cesto hladké, pridáme nastrúhanú mrkvu, nasekané vlašské orechy a pomarančovú kôru.
Krok 2 /5
Použijeme tortovú formu s veľkosťou vhodnou pre zmes. Z mastného papiera vystrihneme kruh veľkosti dna maslom vymastenej formy. Vložíme ho do formy a nalejeme mrkvové cesto.
Krok 3 /5
Plechovku vložíme do zariadenia vybaveného tanierom. Začneme piecť.
Krok 4 /5
Medzitým si pripravíme polevu. V miske zmiešame krémový syr, práškový cukor a vanilkový extrakt. Šľaháme 2 až 3 minúty, kým nevznikne krémová hmota. Odstavíme a necháme vychladnúť.
Krok 5 /5
Po vychladnutí tortu potrieme polevou. Posypeme zvyšnými orieškami.