Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Mrkvová torta

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 1 h 5 min
  • Príprava
    25 min
  • Varenie
    40 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

8 os.

  • 3 Vajcia

  • 130 g Hnedý cukor

  • 130 g Olej

  • 3 pl Smotana na varenie

  • 1 čl Mletá škorica

  • 1 čl Zmes na perníky

  • 1 čl Mletý zázvor

  • 1 pl Jemná soľ

  • 150 g Biela múka

  • 40 g Kukuričná múka

  • 1.5 pl Prášok do pečiva

  • 240 g Strúhaná mrkva

  • 60 g Nasekané vlašské orechy

  • 1 Pomaranč (kôra)

  • 150 g Smotanový syr typu Philadelphia®

  • 40 g Práškový cukor

  • 1 pl Tekutý vanilkový extrakt

  • 3 pl Jadrá vlašských orechov

Príprava

Krok 1 /5

V miske vyšľaháme vajcia s cukrom do peny. Pridáme olej, potom smotanu, korenie a soľ. Pridáme múku, kukuričnú múku a prášok do pečiva. Keď je cesto hladké, pridáme nastrúhanú mrkvu, nasekané vlašské orechy a pomarančovú kôru.

  • 3 Vajcia
  • 130g Hnedý cukor
  • 130g Olej
  • 3pl Smotana na varenie
  • 1čl Mletá škorica
  • 1čl Zmes na perníky
  • 1čl Mletý zázvor
  • 1pl Jemná soľ
  • 150g Biela múka
  • 40g Kukuričná múka
  • 1.5pl Prášok do pečiva
  • 240g Strúhaná mrkva
  • 60g Nasekané vlašské orechy
  • 1 Pomaranč (kôra)

Krok 2 /5

Použijeme tortovú formu s veľkosťou vhodnou pre zmes. Z mastného papiera vystrihneme kruh veľkosti dna maslom vymastenej formy. Vložíme ho do formy a nalejeme mrkvové cesto.

Krok 3 /5

Plechovku vložíme do zariadenia vybaveného tanierom. Začneme piecť.

Krok 4 /5

Medzitým si pripravíme polevu. V miske zmiešame krémový syr, práškový cukor a vanilkový extrakt. Šľaháme 2 až 3 minúty, kým nevznikne krémová hmota. Odstavíme a necháme vychladnúť.

  • 150g Smotanový syr typu Philadelphia®
  • 40g Práškový cukor
  • 1pl Tekutý vanilkový extrakt

Krok 5 /5

Po vychladnutí tortu potrieme polevou. Posypeme zvyšnými orieškami.

  • 3pl Jadrá vlašských orechov

Podobné recepty

Tefal
Tefal
52 min

Mrkvová torta

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Mrkvová torta