Španielska omeleta so zemiakmi a chorizom
- Celkový čas 55 min
- 20 min
Príprava - 35 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (3)
Suroviny
6 os.
500 g Zemiaky
1 Veľká cibuľa
150 g Pečiarky
100 g Jemné chorizo (alebo pikantné chorizo podľa chuti) nakrájané na malé kocky
8 Vajcia
4 pl Olivový olej
2 pl Nasekaná pažítka
2 pl Nasekaná petržlenová vňať
Soľ, korenie
Príslušenstvo
Plech na pečenie
Príprava
Krok 1 /8
Ošúpeme a umyjeme zemiaky. Nožom rozrežeme zemiaky pozdĺžne na štvrtiny a potom každú štvrtinu nakrájame na tenké plátky. Potrebujeme malé, tenké kúsky zemiakov.
Krok 2 /8
Ošúpeme cibuľu. Nakrájame ju na polovicu a potom na tenké plátky.
Krok 3 /8
Umyjeme šampiňóny a nakrájame ich na tenké pásiky.
Krok 4 /8
Vo veľkej mise rozšľaháme vajcia. Pridáme nasekanú pažítku a petržlenovú vňať. Dochutíme soľou a korením.
Krok 5 /8
Pred zapnutím spotrebiča OptiGrill doň vložíme príslušenstvo rúry. Zatvoríme gril a zapneme ho. Automaticky je vybraný program Manuál. Vyberieme nastavenie oranžovej farby s tlačidlom M a stlačíme OK. Po predhriatí pridáme olivový olej, cibuľu a šampiňóny a restujeme 2 minúty.
Krok 6 /8
Pridáme zemiaky a chorizo nakrájané na kocky. Smažíme približne 25 minút, kým nie sú zemiaky upečené. Rovnomerne premiešame drevenou lyžicou.
Krok 7 /8
Pridáme rozšľahané vajcia, zatvoríme Optigrill a pečieme 8 minút.
Krok 8 /8
Podávame horúce, teplé alebo studené, so šalátom.