Šošovicové guľky na indický spôsob
- Celkový čas 25 min
- 20 min
Príprava - 5 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (7)
Suroviny
6 os.
750 g Scedená a prepláchnutá konzervovaná šošovica
105 g Múka
2 pl Prepustené maslo (alebo rastlinný olej)
1 Cibuľa nakrájaná na tenké plátky
300 ml Nesladené kondenzované mlieko
100 ml Voda
1.5 čl Celá rasca
1.5 čl Kurkuma
1.5 čl Karí korenie
3 pl Koriander nasekaný na jemno
Soľ, korenie
Príprava
Krok 1 /7
Pripravte si ingrediencie.
Krok 2 /7
Koriander nasekajte na jemno.
Krok 3 /7
Premiešajte šošovicu, múku a štipku soli a korenia. Zo zmesi vytvarujte cca 30 g guľky.
Krok 4 /7
Roztopte maslo. Guľky opečte dohneda. Vyberte.
Krok 5 /7
Cibuľu orestujte vo vode do mäkka. Pridajte korenie a kondenzované mlieko. Ochuťte soľou a korením. Znova pridajte šošovicové guľky.
Krok 6 /7
Doba varenia: 5 minút
Krok 7 /7
Ozdobte koriandrom.