Čokoládové makrónky
- Celkový čas 4 h 8 min
- 50 min
Príprava - 18 min
Varenie - 3 h
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (2)
Suroviny
6 os.
1 Čokoládová ganache
105 g práškový cukor
8 g Nesladený kakaový prášok
112 g Mleté mandle
82 g Vaječné bielky
112 g Cukor
23 g Múka
Príslušenstvo
Flex metla
Príprava
Krok 1 /15
Tento recept vyžaduje základnú prípravu: čokoládovú ganache. Stihli ste si ho pripraviť skôr, ako budete pokračovať v tomto recepte? Ak nie, recept na čokoládovú ganache môžete nájsť v bloku „Príprava“ pri návrate na hlavnú obrazovku receptu. Príprava trvá 10 minút a cesto treba nechať 3 hodiny odležať v chladničke.
Krok 2 /15
Urobte čokoládovú ganache podľa receptu a dajte na 3 hodiny do chladničky.
Krok 3 /15
Plech vyložte papierom na pečenie.
Krok 4 /15
Do veľkej misy preosejte práškový cukor, nesladený kakaový prášok a múky a mandľovú múku. Zmiešajte.
Krok 5 /15
V samostatnej miske odvážte cukor.
Krok 6 /15
Pridajte vaječné bielky do misy prístroja. Stlačte "Štart". Keď bielky stuhnú, pridajte zvyšný cukor a pokračujte v šľahaní.
Krok 7 /15
Rúru predhrejte na 140 stupňov. Po vybratí zo stroja pridajte bielky k preosiatym ingredienciám a jemne premiešajte stierkou.
Krok 8 /15
Vložte cesto do cukrárskeho vrecka vybaveného hladkou tryskou s priemerom 10 mm.
Krok 9 /15
Vytvorte malé, rovnomerne rozmiestnené kolieska s priemerom 3 cm.
Krok 10 /15
Pečte asi 18 minút.
Krok 11 /15
Vyberte pekáč z rúry a nechajte makrónky na plechu niekoľko minút vychladnúť.
Krok 12 /15
Vezmite papier na pečenie s makrónkami z plechu, položte ho na pracovnú plochu a nechajte makrónky úplne vychladnúť.
Krok 13 /15
Odlúpnite ich a spárujte podľa veľkosti.
Krok 14 /15
Vložte ganache do vytláčacieho vrecka vybaveného 10 mm hladkou tryskou.
Krok 15 /15
Makrónky naplňte krémom a zlepte ich. Pred podávaním nechajte 3 hodín v chladničke odpočinúť.