Šalát zo sladkých zemiakov
- Celkový čas 50 min
- 20 min
Príprava - 30 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
6 pl Jablčný ocot
3 pl Javorový sirup
2 pl Dijonská horčica
2 strúč. Nasekaný cesnak
40 ml Olivový olej
Soľ, korenie
0.9 kg Sladký zemiak
2.25 pl Olivový olej
1.5 pl Javorový sirup
Soľ, korenie
300 g Kel
1.5 Jablká
33.75 g Pražené pekanové orechy
33.75 g Brusnice
75 g Rozdrobený kozí syr
Príprava
Krok 1 /6
Umyjeme a ošúpeme sladké zemiaky. Nakrájame ich na kocky. Vo veľkej nádobe zmiešame kocky zo sladkých zemiakov s olivovým olejom a javorovým sirupom. Dochutíme soľou a korením.
Krok 2 /6
Na dosku v nádobe dáme batáty. Začneme proces varenia.
Krok 3 /6
Skontrolujeme varenie av prípade potreby upravíme.
Krok 4 /6
Pripravíme si zálievku na šalát. V mise zmiešame jablkový ocot, javorový sirup, horčicu, cesnak, olivový olej, soľ a korenie.
Krok 5 /6
Kel kučeravý nasekáme. Jablká umyjeme, odstránime jadrovníky a každé nakrájame na plátky.
Krok 6 /6
Vo veľkej mise zmiešame kel kučeravý s plátkami jabĺk, pekanovými orechmi, brusnicami a syrom. Pridáme octovú zálievku a všetko zmiešajte. Do šalátu pridáme batáty a podávame napríklad s grilovanými rebierkami.