Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Čokoládové makrónky

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 4 h 8 min
  • Príprava
    50 min
  • Varenie
    18 min
  • Chladenie
    3 h

Suroviny

6 os.

  • 1 Čokoládová ganache

  • 105 g práškový cukor

  • 8 g Nesladený kakaový prášok

  • 112 g Mleté mandle

  • 82 g Vaječné bielky

  • 112 g Cukor

  • 23 g Múka

Príslušenstvo

  • Flex metla
    Flex metla

Príprava

Krok 1 /15

Tento recept vyžaduje základnú prípravu: čokoládovú ganache. Stihli ste si ho pripraviť skôr, ako budete pokračovať v tomto recepte? Ak nie, recept na čokoládovú ganache môžete nájsť v bloku „Príprava“ pri návrate na hlavnú obrazovku receptu. Príprava trvá 10 minút a cesto treba nechať 3 hodiny odležať v chladničke.

  • 1 Čokoládová ganache

Krok 2 /15

Urobte čokoládovú ganache podľa receptu a dajte na 3 hodiny do chladničky.

  • 1 Čokoládová ganache

Krok 3 /15

Plech vyložte papierom na pečenie.

Krok 4 /15

Do veľkej misy preosejte práškový cukor, nesladený kakaový prášok a múky a mandľovú múku. Zmiešajte.

  • 105g práškový cukor
  • 8g Nesladený kakaový prášok
  • 112g Mleté mandle
  • 23g Múka

Krok 5 /15

V samostatnej miske odvážte cukor.

  • 112g Cukor

Krok 6 /15

Pridajte vaječné bielky do misy prístroja. Stlačte "Štart". Keď bielky stuhnú, pridajte zvyšný cukor a pokračujte v šľahaní.

  • 82g Vaječné bielky
  • Flex metla

Krok 7 /15

Rúru predhrejte na 140 stupňov. Po vybratí zo stroja pridajte bielky k preosiatym ingredienciám a jemne premiešajte stierkou.

  • 82g Vaječné bielky

Krok 8 /15

Vložte cesto do cukrárskeho vrecka vybaveného hladkou tryskou s priemerom 10 mm.

Krok 9 /15

Vytvorte malé, rovnomerne rozmiestnené kolieska s priemerom 3 cm.

Krok 10 /15

Pečte asi 18 minút.

Krok 11 /15

Vyberte pekáč z rúry a nechajte makrónky na plechu niekoľko minút vychladnúť.

Krok 12 /15

Vezmite papier na pečenie s makrónkami z plechu, položte ho na pracovnú plochu a nechajte makrónky úplne vychladnúť.

Krok 13 /15

Odlúpnite ich a spárujte podľa veľkosti.

Krok 14 /15

Vložte ganache do vytláčacieho vrecka vybaveného 10 mm hladkou tryskou.

Krok 15 /15

Makrónky naplňte krémom a zlepte ich. Pred podávaním nechajte 3 hodín v chladničke odpočinúť.