Chimichurri steak
- Celkový čas 23 min
- 15 min
Príprava - 8 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
4 os.
45 g Nasekaná petržlenová vňať
45 g Nasekaný koriander
7 cl Olivový olej
1 Cibuľa
3 Strúčiky cesnaku, olúpané
3 pl Citrónová šťava
3 pl Ocot z červeného vína
1 čl Soľ
1 čl Korenie
3 štip. Čili vločky
600 g Plátky steaku z hovädzej roštenky
Soľ a korenie
Príprava
Krok 1 /4
Pripravíme chimichurri omáčku. V miske mixéra rozmixujeme petržlenovú vňať, koriander, olivový olej, cibuľu, cesnak, citrónovú šťavu, červený vínny ocot, soľ, korenie a chilli vločky. Omáčku vychladíme v chladničke.
Krok 2 /4
Mäso ochutíme soľou a korením. Vložíme ho do zariadenia vybaveného tanierom. Začneme piecť.
Krok 3 /4
V polovici pečenia obrátime na druhú stranu.
Krok 4 /4
Mäso nakrájame na tenké plátky a ihneď podávame s omáčkou chimichurri.